Image

Nieuws

Door middel van deze webpagina houden we u op de hoogte van het laatste nieuws van HAN Hydromotive. 

Image
Image
Image
Image
Image

Spectronik wordt de officiële brandstofcelsysteem leverancier van HAN Hydromotive!

16 mei 2024.

Spectronik's nieuwe Protium Eco-Marathon (PEM) 450W brandstofcel zal het HM 15 voertuig van HAN Hydromotive aandrijven tijdens Shell Eco Marathon Europa en Afrika 2024

Arnhem, 15 mei 2024 - Spectronik, een bedrijf uit Singapore gespecialiseerd in R&D, productie en commercialisatie van draagbare waterstofbrandstofcellen, kondigt aan dat het een samenwerkingsovereenkomst heeft getekend met HAN Hydromotive - een vooruitstrevend en innovatief eco-autoteam van de Universiteit van Arnhem en Nijmegen.

Onder de samenwerkingsovereenkomst wordt Spectronik de officiële brandstofcelsysteemleverancier van de voertuigen van HAN Hydromotive voor de komende 3 jaar - waardoor HAN Hydromotive verzekerd is van up-to-date en best presterende producten elk jaar. HAN Hydromotive zal gebruikte brandstofcellen terugsturen naar Spectronik voor recycling - waardoor duurzaamheid en circulaire economie effectief worden bevorderd. Tegelijkertijd zal HAN Hydromotive technische gegevens en feedback van gebruikers leveren.

De samenwerking wordt aangekondigd op de dag van de onthulling van HM 15 - de nieuwste eco-auto van HAN Hydromotive ter ere van het 15-jarig bestaan van het team. HAN Hydromotive heeft tal van verbeteringen aangebracht in het voertuig, zoals de carrosserie, het stuur- en remsysteem, de ophanging en de live datalogger. De HM 15 wordt aangedreven door Spectroniks nieuwste Protium Eco-Marathon (PEM) 450W waterstofbrandstofcel die een betere elektrische efficiëntie en brandstofbenutting belooft.

“HAN Hydromotive maakt al 3 jaar gebruik van Spectronik-brandstofcellen. Deze samenwerking is een natuurlijke volgende stap om onze banden verder aan te halen. We zijn er trots op geassocieerd te zijn met een zeer getalenteerd team dat voortdurend de grenzen verlegt van bewegingsefficiëntie en mobiliteit op waterstof", zegt Jogjaman Jap, CEO van Spectronik.

“In de afgelopen jaren heeft HAN Hydromotive geweldige resultaten kunnen behalen, dankzij de Spectronik brandstofcellen die onze auto's aandreven. HAN Hydromotive is bijzonder trots om vertegenwoordiger te zijn van de toonaangevende waterstof brandstofcel fabrikant Spectronik! Samen met Spectronik zullen we het volledige potentieel van transport met waterstofcellen verkennen en de grenzen van het haalbare verleggen!” aldus Mees de Groot, Team Manager van HAN Hydromotive.

HAN Hydromotive zal deelnemen aan de Shell Eco Marathon Europa en Afrika op 19-24 mei 2024 - waar HM 15 zal proberen het brandstofefficiëntierecord van het team te verbreken.

 

 

Image

HAN Hydromotive onthult de HM15!

15 mei 2024

Op 15 mei onthulde HAN Hydromotive het nieuwste voertuig van het team, namelijk de HM15. We mochten samen met sponsoren, familie, vrienden en oud teamleden stilstaan bij het 15 jarig bestaan van het team! 

Met de HM15 willen we deze unieke mijlpaal van ons team in stijl vieren!

De HM15 komt in actie tijdens de Shell Eco-marathon van 19 tot en met 24 mei in Frankrijk. 

Image

HAN Hydromotive test de HM15!

30 april 2024.

HAN Hydromotive mocht een geweldige testdag ervaren met de nieuwe HM15! Het team mocht op het testcircuit van de politieacademie te Lelystad de HM15 loslaten om de betrouwbaarheid te testen. Geen enkel probleem kwam opdagen tijdens de dag, en daar is het team ontzettend blij mee!

 

 

Image

HAN Hydromotive gaat samenwerking met HyGear aan!

20 maart 2024.

HAN Hydromotive poste vorige week een prachtig bericht op hun sociale media kanalen! Het team is namelijk een samenwerking met het bedrijf HyGear aangegaan. 

HyGear gaat voor HAN Hydromotive groene waterstof leveren. Hiermee zal het team gaan rijden tijdens testdagen. Dit betekent dat vanaf nu onze testdagen groen zullen verlopen! 

Image

Het nieuwe remsysteem werkt naar behoren!

8 maart 2024.

Onze mannen van de "Brakes & Suspension" divisie hebben het voor elkaar gekregen om het nieuwe remsysteem te laten werken. "De afgelopen jaren waren de remmen altijd een zwak punt van de auto, maar nu niet meer!" aldus Nick Nijdeken, die mede verantwoordelijk is voor dit succes.

"Ook het nieuwe geïntegreerde handremsysteem werkte echt supergoed" weet Tristan Sleutel toe te voegen.  

Image

HAN Hydromotive onthult het kleurenpallet voor de HM15!

15 februari 2024.

Op de daadwerkelijke auto laat zich nog even wachten, maar hier zijn alvast de kleuren die we terug gaan zien op de gloednieuwe HM15! 

Met deze kleuren hopen we de sponsoren beter naar voren te brengen en zullen we ons 15 jarig bestaan in een prachtig jasje vieren. 

Image

HAN Hydromotive presenteert het nieuwe team van 2024!

2 januari 2024.

HAN Hydromotive is al maanden bezig met de nieuwe teamleden, maar tot op heden was er nog geen officiële teamfoto naar buiten gebracht. Bij deze presenteert het team de nieuwe leden die in mei gaan racen voor de meest zuinige auto van Europa!

Image

HAN Hydromotive bestaat 15 jaar!

30 januari 2024.

HAN Hydromotive bestaat 15 jaar! Wat een prachtige mijlpaal voor ons team! We willen onze partners ontzettend bedanken! Ook de vele mensen, studenten die hart en ziel hebben gegeven om dit project staande te houden door de jaren heen! Op naar de komende 15 jaar vol groene energie!

Image

HAN Hydromotive neemt nieuwe huisstijl aan!

13 oktober 2023.

HAN Hydromotive geeft een verfrissende draai aan het uiterlijk van het studententeam! Met de focus om het waterstof element meer naar voren te brengen, en een betere binding met de HAN te laten zien, is het nieuwe logo en de huisstijl geboren. 

"Door deze verandering kunnen mensen ons logo beter lezen, en zetten we onszelf op een unieke manier neer voor het Europese kampioenschap" zegt Remco Mulder lachend. De marketing manager is erg blij met deze nieuwe stap en hoopt zo ook een beter canvas te creëren voor de sponsoren. 

Image

HAN Hydromotive doet mee aan de H2 challenge!

6 oktober 2023.

HAN Hydromotive doet mee aan de H2 challenge! Hier zullen vier van onze teamleden 24 uur door Europa rijden met een waterstof auto, om te laten zien dat rijden op waterstof wel degelijk kan! 

We willen Toyota van Gent bedanken voor het uitlenen van de waterstof auto voor deze uidaging!

Image

HAN Hydromotive beste van de Benelux op de Shell Eco-marathon!

24 Mei 2023.

HAN Hydromotive is de beste in de hele Benelux van de Ubran Concept klasse op de Shell Eco-marathon! 

Met een prachtige tweede plek zet HAN Hydromotive zich op de map als topteam van de Europese en Afrikaanse kampioenschap van de Eco-marathon.

"We zijn ontzettend trots op dit resultaat! We hopen dat we volgend jaar voor de Europese titel kunnen strijden."

 

Image

HAN Hydromotive scoort hoge ogen op de Shell Eco-marathon!

4 juni 2022.

HAN Hydromotive heeft een prachtige derde plaats behaald met ons team op de Shell Eco-marathon! We willen onze partners ontzettend bedanken voor alle hulp en steun! Zonder hen hadden we niet zo'n mooi resultaat kunnen behalen!